Pàgines

dimecres, 25 de maig del 2011

L'UNIVERS

Hi ha qui creu que hi ha hagut un principi, d'aquests alguns creuen que hi haurà un final. Altres imaginen que l'univers sempre ha estat igual, com el que coneixem i el que desconeixem. I a altres ens agrada pensar que la vida de l'univers, com la de tot ésser viu, és cíclica, tot neix i mor per tornar a néixer, un cicle infinit.

Són molts els humans que coneixem que s'han interessat per l'univers i n'han formulat lleis i teories. A l'escola ens ensenyen que els primers van ser els filòsofs grecs amb Aristòtil i el model geocèntric, però milers d'anys abans hi havia civilitzacions molt evolucionades que sabien moltes més coses, algunes de les quals s'han anat redescobrint. Això no s'ensenya.

Galileu, considerat el primer divulgador científic perquè va escriure tot el que va aprendre de Copèrnic en la llengua del poble enlloc del llatí, va patir la inquisició i va ser arrestat a casa per voler canviar un paradigma: la Terra no és el centre de l'univers... és el sol!

Que difícil és canviar de paradigma!!! Avui, tot i que coneixem molt més del que sabem que coneixia Galileu, encara estem estancats en paradigmes que costa canviar... i en el cas de l'univers ens trobem amb el del Big Bang o el paper de l'astrologia davant l'astronomia.

De tot això i més n'aniré parlant aquí...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada