Pàgines

dimarts, 24 de maig del 2011

Per què ciències en context?

Benvinguts al bloc,

La meva intenció és anar oferint a la xarxa tot allò que he fet servir durant aquest curs a l'assignatura de Ciències del Món Contemporani de batxillerat, i també altres cosetes que vagi recordant o trobant que em ressonin.

Per què? Perquè és interessant, alternatiu i a vegades provocador; característiques suficients per amenitzar unes horetes de la infinitat d'hores lectives que tenen els alumnes ens els currículums actuals i antiquats, i sobretot, per no examinar sinó promoure la reflexió, el debat i passar una bona estona.

En context? Sí, perquè les ciències no són un recull de teories i lleis descontextualitzades de la nostra historia política, social, econòmica i ambiental. Hem de canviar la concepció heretada de la ciència que tenim i promoure la visió del moviment CTS (ciència, tecnologia i societat), promoure el sentit crític i oferir l'espai per a què es puguin compartir temes que en les classes de ciències estàndards sovint són considerats esotèrics o tabús.

A més, m'encanta aquesta assignatura perquè com que no entra a la selectivitat el programa és prou lliure i això permet posar a l'abast dels alumnes nous descobriments científics que en els llibres no apareixen perquè estan desfassadíssims.

Gràcies als alumnes de 1er de batxillerat E del IES Ferran Casablanques per la paciència, la participació i la demanda de que els passi tots els recursos que faig servir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada